Tanju Özcan; “bu hukuksuz bir yaklaşım”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara moral vermek ve sahne alamayan yerel sanatçılara destek olmak amacıyla başlatılan mobil konser etkinliğinin polis ekipleri tarafından ‘izinsiz’ olduğu gerekçesi ile engellenmesine tepki gösterdi. 

06 Mayıs 2021 01:13
Tanju Özcan; “bu hukuksuz bir yaklaşım”

banner63

Bolu Belediyesi’nin mobil konser otobüsünün polis ekipleri tarafından ‘izinsiz’ olduğu gerekçesi ile engellenmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bu faaliyeti yapmamızı engellemesinler, bizi emniyet mensupları ile karşı karşıya getirmesinler. Bu hukuksuz bir yaklaşım. Bir geri adım veya yasaklayıcı bir karar bekliyoruz. Böyle bir karar gelmezse önümüzdeki günlerde tekrar sahaya inmeyi planlıyoruz” dedi.

YETKİLİLER VE POLİS ARASINDA GERGİN ANLAR YAŞANDI

Koronavirüs salgını nedeniyle sahne alamayan sanatçılara destek vermek amacıyla Bolu Belediyesi mobil konser etkinliği başlattı. Akşam saatlerinde iftar saatinden itibaren bir araya gelen yerel sanatçılar etkinliği gerçekleştirmek amacıyla harekete geçti. Yaklaşık 500 metre sonra polis ekipleri tarafından mobil konser otobüsünün önü kesildi. Mobil konser otobüsünün polis ekipleri tarafından kesilmesi nedeniyle belediye yetkilileri ile polis arasında gergin anlar yaşandı.

“23 NİSAN’DA DA BU UYGULAMAYI YAPTIK, KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Hoş bir olay olmadı. Neden böyle bir uygulamaya gidildi? Bizim belediye kanunumuz çok açık. Belediye kanununda şunu söyler: Belediye, belde halkının mutluluğunu gözetmek zorunda. İki, sanatsal ve kültürel faaliyetleri yapmak belediyenin asli görevlerinden bir tanesi. Yerel sanatçılar evlerine bu şekilde ekmek götürüyor. Bu insanlar 1 buçuk yıldır aç, hayatlarını buradan kazanıyor. Bu uygulama ile yerel sanatçılarımıza katkı sağlıyoruz, ücretleri ödeniyor. Bizde hem yerel sanatçılarımıza destek verelim hem de evde bunalan insanlara moral olsun diye düşündük ve başlattık. Bu bizim için değil daha önce sokağa çıkma kısıtlamasında 23 Nisan’da da bu uygulamayı yaptık, kimse müdahale etmedi” diye konuştu.

“SİYASİ BİR KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM”

Ekinliğin polis ekipleri tarafından iptal edilmesini ‘hukuksuz bir yaklaşım’ olarak niteleyen Özcan, “Bu faaliyeti yapmamızı engellemesinler, bizi emniyet mensupları ile karşı karşıya getirmesinler. Bu hukuksuz bir yaklaşım. Bir geri adım veya yasaklayıcı bir karar bekliyoruz. Böyle bir karar gelmezse önümüzdeki günlerde tekrar sahaya inmeyi planlıyoruz. Biz devletiz. İnsanlar bu uygulamadan memnun. İnsanları mutlu etmek belediyenin zorunlu kamu hizmetidir. Bunun siyasi bir karar olduğunu düşünmek istemiyorum. Amacımız şov yapmak değil bunu görevimiz olarak görüyoruz. Gerekli açıklama yapılırsa bizde ona göre hareket ederiz ama yapılmıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1