“Asar Kalesi boş değildir”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın taş ocağı işinden feragat ettiklerini açıklamasının ardından, taş ocağına karşı çıkan Çağış, Örencik, Akçaşehir, Çalışlar ve Ertuğral sakinleri de bir açıklama yaparak “Asar Kalesi boş değildir.” dediler. 

06 Mayıs 2021 01:50
“Asar Kalesi boş değildir”

banner63

GEREDE - Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın taş ocağı işinden feragat ettiklerini açıklamasının ardından, taş ocağına karşı çıkan Çağış, Örencik, Akçaşehir, Çalışlar ve Ertuğral sakinleri de bir açıklama yaparak “Asar Kalesi boş değildir.” dediler.

“ÇED gerekli değildir belgesinin başka köyden ruhsatın başka bir köyden alındığından bahsedilmemiş”

Bekledikleri açıklamanın geldiğini ve bu karardan dolayı Başkanı tebrik ve takdir ettikleri belirtilen açıklamada “burada uzun uzun yazılan açıklamada gerekli izinlerin alınmasına rağmen feragat edildiğini ve vazgeçildiği beyan edilirken ÇED gerekli değildir belgesinin başka köyden ruhsatın başka bir köyden alındığından bahsedilmemiş ve ruhsat alınan bölgenin kesinlikle Çevresel Etki değerlendirmesi yapılması gerektiği belirtilmemiş siyasi cevaplar verilmiştir. Ruhsat alınan bölgede kesinlikle ÇED raporunun alınamayacağı resmi kurumlarca söylenmiştir.  Ayrıca dün İl Kültür ve İl Müze müdürlüğü tarafından Geredede bulunan ilgili kurumlara Bu bölge de faaliyetin durdurulması kararı resmi yazı ile gönderilmiştir. Asar kaleside tescillenmek üzere il müze müdürlüğünün hazırladığı ayrıntılı raporla kurula sunuldu.” denildi.

“Daha konuşulacak çok şey var

Asar kalesinin tescilli olduğu bütün resmi kurumlarda kayıtlı iken ne oldu da böyle bir açık oluştu oda soru işaretidir sorusunu soran köy sakinleri; “Daha konuşulacak çok şey olmasına rağmen alınan bu karardan dönülen bu yanlıştan dolayı mutluyuz. Bu süreçte bizimle birlikte olan duyarlı insanlara ayrı ayrı teşekkür ederiz. Unutmayın Milletin üstünde güç yoktur. Sürecin sonuna kadar takipçisiyiz.. Cümle alemin öğrendiği üzere ASAR kalesi boş değildir.” ifadelerini kullandılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1