Dört Köy'ün Mustafa Allar'a taş ocağı tepkisi

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ait Hazır Beton firması için tarihi Asar Kalesi’nin bulunduğu arazide Taş Ocağı kurulacağı iddiaları üzerine Çağış, Örencik, Akçaşehir ve Çalışlar köylüleri tepki gösterdiler 

04 Mayıs 2021 17:29
Dört Köy'ün Mustafa Allar'a taş ocağı tepkisi

banner63

GEREDE - Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a ait Hazır Beton firması için tarihi Asar Kalesi’nin bulunduğu arazide Taş Ocağı kurulacağı iddiaları üzerine Çağış, Örencik, Akçaşehir ve Çalışlar köylüleri tepki gösterdiler.

Edinilen bilgiye göre Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a at olduğu belirtilen Hazır Beton Firması için tarihi Asar Kalesi’nin bulunduğu arazide taş ocağı kurulması için maden ruhsatı alındı. Maden ruhsatının farklı arazi için alındığı, taş ocağının ise Gerede’ye bağlı Çağış, Örencik, Akçaşehir ve Çalışlar Köyleri’nin otlakiye olarak kullandıkları ve tarihi Asar Kalesi’nin de bulunduğu araziye açılmak istendiği iddia edildi.

Sosyal medya üzerinden çektikleri videolarla Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’a büyük tepki gösteren köy sakinleri, Bolu Valiliği’ne konuyla ilgili resmi şikayetlerini yaptıklarını, tarihin yok edilmesine ve otlakiyelerinin ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini ve her türlü platformda bu girişime karşı mücadele edeceklerini ifade ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1