Kovid-19 aşısı Mayıs ayında Faz-3 aşamasına geçecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada aşı ile bilgiler verdi. 

26 Nisan 2021 19:29
Kovid-19 aşısı Mayıs ayında Faz-3 aşamasına geçecek

banner63

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada aşı ile bilgiler verdi. Koca, yerli inaktif Kovid-19 aşısının Mayıs ayında Faz-3 aşamasına geçeceğini bildirdi.

“ÇOK YAKINDA SPUTNİK V AŞISI DA DEVREYE GİRECEK”

Aşı programının Ramazanda planlanan şekilde devam ettiğini hatırlatan Bakan Koca, “Ramazan ayının başlaması ile birlikte aşı olmayı erteleyen vatandaşlarımızın sayısı artmıştı. Ancak, iftardan sonra da aşı olunabilmesi vatandaşlarımızın aşı randevularını erkenden alarak aşı olmalarını temin etti. Aşı tedariki ile ilgili olarak daha önce paylaştığım bilgilerde elimizdeki en iyi tedarik şartlarını en hızlı şekilde milletimizin hizmetine sunma gayretindeyiz demiştim. İki aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim” ifadelerini kullandı. YERLİ İNAKTİF

KOVİD-19 AŞISI MAYISTA FAZ-3 AŞAMASINA GEÇECEK

Koca, yerli aşının, “yerli güç ve güven” demek olduğunu dile getirerek, “Yerli aşılarımızdan insan denemelerine ilk başlayan inaktif aşı adayımız Faz-2 çalışmasını tamamlamak üzere son gönüllülerin aşılanması yapılmış ve Mayıs ayı içinde son adım olan Faz-3 aşamasına geçecektir” dedi. Bu dönemde yaygın olarak aşılama yapma imkanının da olabileceğini aktaran Koca, “Bir diğer önemli aşı adayımız virüs benzeri parçacık aşısı ise Faz-1 deneylerine kamu hastanemizde başlamış ve şu ana kadar sorun görülmeden başarıyla devam etmektedir” bilgisini paylaştı.

“TÜRKİYE 7 FARKLI AŞI PLATFORMU İLE ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAKTADIR”

Koca, ikinci bir inaktif aşı adayının daha Faz-1 klinik çalışmasının 10 gün kadar önce başladığını bildirerek, şunları kaydetti: “Sevindirici şekilde çalışması devam eden aşı adaylarımız için aşıya bağlı olumsuz bir olay gerçekleşmemiştir. Bu günlerde üçüncü bir inaktif aşımızın daha Faz-1 klinik çalışması Ankara Şehir Hastanemizde başlayacaktır. Bir diğer inaktif ve intranazal sprey olarak uygulanan iki yeni aşı adayımız da Faz-1 çalışmalarına başlama safhasındadır. Son olarak adenövirüs temelli bir vektör aşımızın da Faz-1 çalışması için araştırma ürünü üretim çalışmaları devam etmektedir. Türkiye 7 farklı aşı platformu ile kendi gücünü elde etme yolunda önemli adımlar atmaktadır.”
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1