Özcan: Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulunuyorum; bu suç ise organize bir suçtur!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in ‘İŞKUR’dan izinsiz iş ve işçi bulma faaliyeti yürütülüyor’ açıklamalarına karşılık iğneleyici açıklamalarda bulundu. 

14 Nisan 2021 16:16
Özcan: Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulunuyorum; bu suç ise organize bir suçtur!

banner63

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in açıklamalarına cevap vererek, “Ak Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı iş bulması veya aracılık etmesi kanuna aykırı diyor. Yeni bir suç tipi ortaya çıktı! Ben bu suçu işlediğimizi kabul ediyorum, tabi bu bir suçsa.” dedi. Başkan Özcan, Cumhuriyet Savcılarına da çağrıda bulunarak, “Buradan Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulunuyorum: Bu suç ise organize bir suçtur. Rasim Özdemir’i 1203 kişiyi işe aldırmışsın deyip almalılar. Ayrıca bende bireysel olarak bu suçu işliyorum. Bana da kayyum atasınlar, bitsin, gitsin.” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in İŞ-KUR’un haberi olmadan iş bulmanın kanunsuz olduğu yönündeki skandal çıkışına tepki gösterdi.

“Bu işsizliğin sebebi hükümetin uyguladığı ekonomik politikalar”

Konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında iş başvurusu yapanların CV’lerinin olduğu klasörlerle kameraların karşısında çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  2 yılda 18 binden fazla kişinin iş başvurusu yaptığını belirterek, “Bu işsizliğin sebebi herhalde yerel belediyeler değil. Bu işsizliğin sebebi hükümetin uyguladığı ekonomik politikalar. Türkiye’yi 20 yıldır yöneten Ak Parti hükümeti maalesef bunu söylemek zorundayım, dibe vurdu bu anlamda. İşsizlik hiç olmadığı kadar yüksek noktalara geldi.” dedi.

“Biz halkın derdiyle dertlenmeye çalıştığımız görev kabul ettik”

Kanuna göre “iş bulma” gibi bir sorumluluklarının olmadığının altını çizen Özcan, “Ama biz halkın derdiyle dertlenmeye çalıştığımız için bunu kendimize bir görev kabul ettik. Bakın bu 18 bin başvuru var burada. Yaklaşık 3 bin 600’ü üniversite mezunu. Bizim bu arkadaşlarımızın maalesef 10’da 1’ini bile belediyeye alma şansımız yok. Çünkü personel giderimiz biliyorsunuz kanuna göre belediyenin gerçekleşen gelirinin yüzde 30’unu geçemez.” diye konuştu.

“İşverenle işçiyi buluşturalım istedik”

Artan başvurular sonrası işçi ile işvereni buluşturmayı istediklerini kaydeden Özcan, “O yüzden biz ne yaptık? Arkadaşlarımızla oturduk, kafa kafaya verdik. Dedik ki; işverenle işçiyi buluşturalım. Çünkü organize sanayiyi biliyoruz. Oradaki patron diyor ki ‘benim işçiye ihtiyacım var, ben bulamıyorum’ diyor. Başka bir fabrikaya gidiyoruz, ‘Benim çalışana ihtiyacım var, ben bulamıyorum’ diyor. İŞ-KUR baktık, bu konuda yetersiz. Biz gönüllülük esasına göre bir görevlendirme yaptık. Resmi bir ofis kurmadık, gönüllü arkadaşlarımız bir araya geldi. İnsan Kaynakları Müdürümüz, belediyedeki bazı arkadaşlarımız, Sayın Rasim Özdemir’in başkanlığında işverenlere ziyarete gitmeye başladılar. İşverenlerle genel sorunları konuştular. Her gün bir veya iki fabrikaya gidiyorlar; diyorlar ki hangi konuda eksiğiniz var? Şu vasıflar da insana ihtiyacımız var. Biz de bu kişilerin tüm verileri var. Biz de o verileri uygun olanları seçiyoruz, işverene gönderiyoruz. İşveren tamam derse o kişileri arıyoruz, tek tek orada işe yerleşmelerini sağlıyoruz. Arkadaşlar tespit edebildiğimiz, yani sadece Rasim Bey’le ekibinin kesin olarak işe yerleştirdiği kişi sayısı geçen süreç içerisinde, bu 2 ay önceki rakamlar 1203 kişi. Biz bunu kamuoyuyla paylaştık. 1203 kadın veya erkek evine ekmek götürmeye başlamış bizim aracılığımızla. Bir de tabi benim harici aradıklarım var. Başkan yardımcılarımızın bireysel olarak iş adamlarını arayıp iş istediği insanlar var. Bunların sayıları bunun dışında.” ifadelerini kullandı.

“Bazı kurumlar diyerek bizi hedef alıyor”

Özcan, yaptıkları çalışmanın AK Parti İl Başkanı Suat Güner’i rahatsız ettiğini ve isim vermeden kendilerini hedef aldığını söyleyerek, “Bazı kurumlar diyerek bizi hedef alıyor. Kurum deyince hangi kurum akla gelir? Kastettiği biziz. Ak Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı iş bulması veya aracılık etmesi kanuna aykırı diyor. Altını çizerek söylüyorum yeni bir suç tipi ortaya çıktı arkadaşlar. Belediyenin insanlara iş bulması veya aracılık etmesi kanunsuz bir işlemmiş! Kanunsuz işlem demek suç demek… Yani ben bu suçu işlediğimizi kabul ediyorum, tabi bu bir suçsa. Hatta bu suç organize bir şekilde işleniyor, bunu da söyleyeyim.  Yani ne yapıyorlar? Arkadaşlar işi organize ediyorlar, işverene, işçiye gidiyorlar. Aranan kriterlere göre adam buluyorlar. Yani organize bir şekilde bu suç işleniyor tarafımızdan. Bu organize suç şebekesinin başında da bizim Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir var.  İnsan Kaynakları Müdürümüz Songül Hanım var. Suçları büyük, 1203 kişiye iş buldular. “ dedi.

“Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulunuyorum”

Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılarına da çağrıda bulunan Özcan, “Ben buradan Cumhuriyet Savcılarına çağrıda bulunuyorum: Bu suç ise organize bir suçtur diyorum. Rasim Özdemir’i 1203 kişiyi işe aldırmışsın deyip aldırsınlar. Ayrıca bende bireysel olarak bu suçu işliyorum. Bazı iş adamlarını, bazı büyük esnafı arıyor ve birilerini yönlendiriyorum. O zaman bende suç işliyorum bu mantıkla bakarsanız. Bana da kayyum atasınlar bitsin, gitsin.” diye konuştu.

Oturmuşsun Ak Parti’nin 5.katına vatandaşın derdiyle dertlenmiyorsun

“Biz teşekkür beklerken yeni bir suç tipiyle karşılaştık” diyen Özcan, “Eskiden değişik suç tipleri vardı.  Burada da insanlara iş bulmak, iş bulmasına aracılık etmek kanunsuzmuş Ak Parti İl Başkanına göre. Sen orada oturmuşsun Ak Parti’nin 5.katına vatandaşın derdiyle dertlenmiyorsun. 18 bin başvuru var diyorum. Bu başvuruların müsebbibi değilim Belediye Başkanı olarak, senin temsil ettiğin hükümet.  Hükümetin sorununu çözmeye çalışıyoruz aslında. Bir de insanlara iş bulduk diye dünyada suçlanan bir tek yönetim biziz. Biz insanlara iş bulmaya çalışıyoruz. Organize bir şekilde çalışıyoruz bu konuda. Bu suçsa organize bir suçtur. Ortada iş bulma çetesi varsa o çetenin lideri Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir’dir. Çünkü işverenleri falan yerinde ziyaret ediyor. Bu suçla ilgili de yetkili kurumlar gereğini yapsın diye düşünüyorum. Sayın Özdemir’i 1203 kişiye iş bulmasına aracılık etmekten dolayı hakkında ihbarda bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“İş bulmaya aracılık etmek suçsa, biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz”

Açıklamalarında son olarak Covid-19 döneminde yapılan çalışmalara değinen ve bazı örnekler veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Covid döneminde Türkiye’nin en başarılı ikinci Belediye Başkanı seçildik biz. 32 bin gıda kolisi dağıttık. Dağıtırken de muhtarlarda, STK’larda herkes birebir şahit. ‘Sen kimsin? Sen necisin? Sen nerelisin? Nereye oy veriyorsun?’ sorusunu sormadan dağıttık. Milyonlarca maske dağıttık. Türkiye de iddialı bir şekilde söylüyorum, en az maska problemi yaşayan şehir Bolu oldu.  Bin 600 kişiye her gün sıcak yemek veriyoruz Bay Suat senin bundan da haberin yoktur. Yine yaklaşık bin 600 aileye kuru düzeli olarak kuru gıda, giyecek yardımı yapıyoruz. Senin bundan da haberin yoktur. ‘İhtiyacım var, hastamı yıkayamıyorum’ diyen her hastayı yıkıyoruz. Sayı sınırımız falan da yok burada. ‘Ben elden ayaktan düştüm, evimi temizleyemiyorum’ diyen her insanın talebini yerini getiriyoruz. Bir tane talebi geri çevirmiyoruz. Hali vakti yerindedir o ayrı. Ama dar gelirli, elden ayaktan düştüm diyen, evimi temizleyemiyorum diyen bir tane insan bu kadıdan boş dönmedi. Türkiye de ilk kez ‘Yoksulluk Envanteri Haritası’ çıkartıyoruz Bolu Belediyesi olarak. Şuanda biliyoruz ama bunu sayısal ortama döktük, görsel ortama dökeceğiz. Bolu’nun bütün mahallelerinde, ‘Nereden yardım alıyor insanlar?’ Bunları tek tek tespit ettik, kamuoyuna paylaşmayacağız. ‘Bu insanların gerçekten yardıma ihtiyacı var mı?’ bunları muhtarlarımıza danışarak öğreneceğiz. Bu insanların arasında daha çok yardım almaya ihtiyacı var mı bunu da tespit edeceğiz. Ve bu yardım alanların dışında yardım ihtiyacı olup, yardım istemeye utananlar var. Yardım istemenin yolunu yordamını bilmeyenler var. Biz inşaların bu eksiklerini de gidereceğiz, Türkiye de tek olacak.  Benim bolu belediye başkanı olarak şuan da yardıma ihtiyacı olan ailelerin yüzde 99’unu ben biliyorum. Bunu yüzde 100’e çıkartacağız. Beyefendiler seçim köşklerinde, yeni binalarında oturup iş bulduk diye kanunsuz hareket ettiğimizi iddia etmekten başka hiçbir şey yapmıyorlar. Nerede o eski Ak Parti grubu? Nerede vatandaşın derdiyle hâllenen, vatandaşın sıkıntısına üzülen bunu samimi olarak çözmeye çalışanlar? Hepsinin altında lüks araçlar, zenginleştiler, zenginleştikçe fakirleri unuttular, dar gelirlilerin sıkıntılarını unuttular, işsizlerin sıkıntılarını unuttular, iş bulana da kanunsuz iş yapıyorsun diyorlar. Ben bunu ayıplıyorum, kamuoyunun takdirine sunuyorum. İş bulmaya aracılık etmek suçsa, biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz.”  diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1