Edinburgh Dükü ve Kraliçe II. Elizabeth'in eşi Prens Philip 99 yaşında öldü

60 yılı aşkın süredir eşi Kraliçe II. Elizabeth'in eşi olarak görev yapan Edinburgh Dükü Prens Philip, 99 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

09 Nisan 2021 23:15
Edinburgh Dükü ve Kraliçe II. Elizabeth'in eşi Prens Philip 99 yaşında öldü

banner63

LONDRA — 60 yılı aşkın süredir eşi Kraliçe II. Elizabeth'in eşi olarak görev yapan Edinburgh Dükü Prens Philip, 99 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Dük, son yıllarda sağlıksız bir şekilde acı çekti ve 2017'de kraliyet görevlerinden emekli oldu.

16 Mart'ta Londra'daki King Edward VII hastanesinden bir ay önce "ihtiyati tedbir" olarak kabul edildikten sonra serbest bırakıldı .

Buckingham Sarayı, hastaneye yatırıldığı sırada yaptığı açıklamada, kendisini iyi hissetmediği için doktorunun tavsiyesi üzerine hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Bir hafta sonra Saray, bir "enfeksiyon" ile mücadele ettiğini ve hastanede kalacağını söyledi .

Ancak kraliyet ailesi, en küçük oğlu Prens Edward'ın "çok daha iyi" olduğunu ve "çıkmayı dört gözle beklediğini" söyleyerek, sağlığı hakkında iyimser bir değerlendirme yapmaya devam etti.

1 Mart'ta, Prens Philip, önceden var olan bir kalp rahatsızlığı üzerinde testlerin yapıldığı Londra'daki St Bartholomew hastanesine transfer edildi. Bu durum için bir prosedür 4 Mart'ta başarıyla gerçekleştirildi.

Saray sonradan, "Majesteleri tedavi, dinlenme ve iyileşme için birkaç gün hastanede kalacak." Dedi. Daha sonra iyileşmesi için Edward VII'ye geri gönderildi.

Prens Philip, önceden var olan bir rahatsızlığın tedavisi için 2019'da Noel'den hemen önce Kral VII.Edward'a kabul edilmiş ve birkaç gün orada kalmıştır.

Haziran ayında 100 yaşına girecek olan prens, Ağustos 2017'de kamusal yaşamdan emekli oldu, ancak zaman zaman kraliyet nişanlarına katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1