Cihan Başaran: Alparslan Türkeş Türk Dünyası’nın Bilge Lideriydi

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, Alparslan Türkeş’in 4 Nisan 1997’de vefatının 24. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. 

02 Nisan 2021 07:40
Cihan Başaran: Alparslan Türkeş Türk Dünyası’nın Bilge Lideriydi

banner63

BOLU - Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, Alparslan Türkeş’in 4 Nisan 1997’de vefatının 24. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Cihan Başaran, Alparslan Türkeş’in 4 Nisan 1997’de vefatının 24. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesaj;  
Türkeş; Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük Devlet adamlarından biridir.

Türk Milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olan Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebedi âleme intikalinin yıl dönümünde O’nun fikirlerinin ne kadar değerli olduğunu her geçen gün çok daha iyi anlıyoruz.

O, Devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş tarihi bir şahsiyettir. Hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti’ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiştir. Devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakârlığa göğüs germiş bir Devlet adamıdır.

TÜRK DÜNYASININ BİLGE LİDERİ

Alparslan Türkeş sadece bir siyaset adamı değil, aynı zamanda gerçek bir vatan sevdalısı, Türk Milleti ve Devleti’ne olan bağlılığı ile Türk siyasetinde yeri zor doldurulacak büyük bir devlet adamıdır. Türk siyasetinin daima aranan, yakın geçmişteki Türk Siyasi hayatında denge noktasında olmuş, fikirlerine başvurulan Bilge bir insan olarak şartlar ne olursa olsun önce ‘Ülkem, Devletim, Milletim' diyen bir anlayışa sahipti. Bağbuğ’un bu köklü devlet ve millet aşkı ile ileri görüşlülüğü, birleştirici, uzlaşmacı, barışçı, yapıcı, rejimin korunması ve güçlendirilmesi yolundaki siyaseti sayesinde birçok kriz ortamından çıkılmış, huzura kavuşulmuştur.

Geniş ufku, Milletine karşı olan derin sevgisi ve muhabbeti Başbuğ’u bütün Türk Dünyasının bilge lideri haline getirmiştir. En büyük ideallerinden birisi olan, Türk Devlet ve Topluluklarının kardeşlik, dostluk, birlik, dirlik, işbirliği ortamında birleşmeleri için fikirlerini, ülkülerini, özlemlerini Türk Dünyasına ulaştıran kişiliktir.

MEKÂNI CENNET, RUHU ŞAD OLSUN

Başbuğ Alparslan Türkeş, geleceğimizin teminatı ve sahibi olan Türk Gençliğine daima özel bir önem vermiş; Gençliğimizin, Türk töresinin ve İslam ahlakının güzelliklerini tanıması ve benimsemesi doğrultusunda, gelecek nesiller için geceli gündüzlü durmadan çalışan, Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük Devlet Adamlarından biri olmuştur.

Toplumu saran manevi boşluğun tehlikelerini, toplumsal huzurun ahlaklı ve dürüst insanlarla temellenebileceğini her fırsatta dile getirmiştir. Ezan dinmez, Bayrak inmez, Vatan bölünmez diyerek “tek devlet, dek dil, tek bayrak” ülküsünü savunan; Verdiği demokrasi mücadelesi her geçen gün daha iyi anlaşılan Başbuğ Alparslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 24. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekânı Cennet, Ruhu şad olsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1