Bolu’da fidanlar toprakla buluşturuldu

21 Mart Dünya Ormancılık haftası kapsamında Bolu Valiliği koordinesinde, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün katılımlarıyla İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, Paşaköy Mahallesi’nde hatıra ormanları oluşturuldu. Oluşturulan hatıra ormanlarında 480 ladin fidanı toprakla buluşturuldu. 

23 Mart 2021 12:41
Bolu’da fidanlar toprakla buluşturuldu

banner63

BOLU - 21 Mart Dünya Ormancılık haftası kapsamında Bolu Valiliği koordinesinde, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün katılımlarıyla İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına, Paşaköy Mahallesi’nde hatıra ormanları oluşturuldu.

Oluşturulan hatıra ormanlarında 480 ladin fidanı toprakla buluşturuldu. Koronavirüs salgını sebebiyle alınan genel ve yerel tedbirler çerçevesinde gerçekleştirilen fidan dikim törenine, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Yavuz Çankaya, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Güntekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ömer Ersever, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“21 MART TÜRK KÜLTÜRÜNDE ANLAMLI DEĞERLERE SAHİP”

Yaklaşık bir yıldır devam eden koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması münasebetiyle 21 Mart’ta bazı etkinliklerin yapılamadığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bu hafta, özellikle Türk kültüründe ve tarihinde istisnai güzellikleri ve anlamlı olayları içerisinde barındıran bir haftadır. 21 Mart itibarıyla Orman Haftası’nı idrak ediyoruz. 21 Mart, insani açıdan baktığımızda Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Toprak ve doğa denilince ilk akla gelen “…. Benim sadık yârim kara topraktır” diyen Âşık Veysel’in vefatının 48. yıl dönümü, bizim kültürümüzde farklı bir yere sahip olan ve Türk Milleti’nin kadim tarihinden bu yana milli bayram olarak kutladığı önemli bir gün olan ‘Nevruz Bayramı’ da 21 Mart’a tevafuk ediyor. 21 Mart aynı zamanda, Türk milletinin efsanevi ve destansal olarak Ergenekon’dan çıktığı günü de ifade etmektedir. 22 Mart ise Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. Bütün bu güzellikleri bir arada değerlendirdiğimizde, bu güzel ortamın bu değerlere layık şekilde organize edildiğini görüyoruz Bu toprakların aşığı Âşık Veysel’i vefatının 48. yıl dönümünde rahmetle yâd ediyoruz. Down sendromlu yavrularımızın daima yanında olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

“DİKİLEN HER AĞAÇ BÜTÜN CANLILARIN SIĞINAĞI OLACAK”

Bolu’nun %65 oranında ormanlık alana sahip olduğunu ifade eden Vali Ümit, “Devlet millet el ele, bu toprağa bir tane de olsa fidan yerleştirebilmek adına buradayız. Bolu olarak şanslı illerden biriyiz. %65’e varan orman alanımız var. Neredeyse, fidan dikecek yerimiz yok. Ancak dikilen her ağaç, bütün canlıların sığınağı olarak çok büyük önem arz etmektedir. Bu bilinçle yıl boyunca önemli sayıda fidan dikiyoruz. İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisimizde kabulünün 100. Yıl dönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle oluşturulacak olan hatıra ormanlarına fidanları toprakla buluşturmak için buradayız. Ağaç dikme eylemi sadece bir gün değil yıl boyunca devam etmesi gereken bir eylemdir. 2020 yılında ilimizde 83 milyon 500 bin fidan toprakla buluşturuldu. Bu yıl inşallah daha fazlası dikilecektir. Yani sadece istihsal, üretim yapılmıyor, dikim de yapılıyor. Bütün Bolulu hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Ormanlarımız, ormanın kıymetini bilen ve orman konusunda tecrübeli arkadaşlarımıza emanet. Her sene kesilen ağaçtan çok daha fazlası dikiliyor. Çünkü orman göze zevk, gönüle ferahlık, toprağa istinat, suya baraj, doğaya süs, devlete zenginlik, bütün canlılara sığınaktır” dedi. Bolu Orman Bölge Müdürü Şaban Bıyıklı ise yaptığı konuşmasında, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü’nün ‘Yanan Ormanlar Küllerinden Doğuyor’ temasıyla 81 ilde farklı etkinliklerle kutlandığını, Dörtdivan’da yanan orman sahasında da fidan dikildiğini ifade etti.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Konuşmaların ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, programa katılan protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına Paşaköy Mahallesi mevkiinde D-100 devlet yolu kenarına oluşturulan hatıra ormanlarına fidan dikilerek 480 fidan toprakla buluşturulmuş oldu. Fidan diken öğrencilerle sohbet eden Vali Ümit, “Sizlerin doğaya karşı hassas ve bilinçli olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Duyarlılığınız ve içinizde barındırdığınız orman ve doğa sevgisi dolayısıyla hepinizi yürekten kutluyorum. Sizler de bu fidanlar gibi büyüyecek, milli ve manevi değerlerine bağlı iyi bireyler olarak devletimize ve milletimize güzel hizmetlerde bulunacaksınız” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, fidan dikim etkinliğine katılan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından fidan dikim alanından ayrıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1