Valilik nihayet uyandı: İlk cezalar kesildi

Gerede'de bulunan ve çevre kirliliği ile anılmaya başlanan Ulusu Deresi için Valilik nihayet harekete geçti. Dereyi kirleten üç farklı firmaya ilk cezalar yazıldı. 

11 Ocak 2023 12:31
Valilik nihayet uyandı: İlk cezalar kesildi

banner63

Gerede'de bulunan ve çevre kirliliği ile anılmaya başlanan Ulusu Deresi için Valilik nihayet harekete geçti. Dereyi kirleten üç farklı firmaya ilk cezalar yazıldı.

Yıllardır kirlilik haberleri ile anılmaya başlanan Ulusu Deresi için umut ışığı belirdi. Gerede’de Ulusu Deresi’nin kirlenmesine sebep olduğu belirlenen 3 tesise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 790 bin lira idari para cezası uygulandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bolu İl Müdürlüğüne gelen kirlilik ihbarı üzerine çevre denetim ekipleri bölgeye sevk edildi. Bölgede su kirliliğine neden olabilecek tesislerde kapsamlı çevre denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerde Ulusu Deresi'ne deşarj edilen atık suların çevre mevzuatında belirtilen standartların üzerinde kirliliğe neden olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla arıtma tesislerinin çıkışlarından alınan atık su numunelerinin analizleri yapıldı.

Bakanlık tarafından yetkilendirilen çevre laboratuvarlarında yapılan analiz sonuçlarına göre çevre mevzuatında belirtilen usul ve esaslara, sınırlama ve yasaklamalara aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 3 tesise 790 bin lira idari para cezası uygulandı.

Ayrıca çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen işletmeler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında adli işlemlerin başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1