Boluspor rekorlarına bir yenisini ekledi

İlk yarının son maçında Erzurumspor’u 3 – 1 yenerek 30 puana yükselen Boluspor, puan rekorunu kırarak ilk yarıyı en fazla puanla bitirdikleri sezonu yaşadılar. 

28 Aralık 2022 03:00
Boluspor rekorlarına bir yenisini ekledi

banner63

İlk yarının son maçında Erzurumspor’u 3 – 1 yenerek 30 puana yükselen Boluspor, puan rekorunu kırarak ilk yarıyı en fazla puanla bitirdikleri sezonu yaşadılar.

Spor Toto 1. Ligde 16.sezonunu geçiren Boluspor, ilk yarının son maçında Erzurumspor’u 3 – 1 yenerek puanını 30’a yükseltti. Devre arasına 30 puanla giren kırmızı beyazlı ekip puan rekorunu kırarak ilk yarıyı en fazla puanla bitirdikleri sezonu yaşadılar. Boluspor, geri kalan 15 sezonda ilk devreyi en fazla 28 puanla tamamlayabilmişti. 2018-2019 sezonunda 28 puana ulaşarak ilk yarıyı bitiren Boluspor, 2011-2012 ve 2016-2017 sezonlarında ilk devreyi 27 puanda tamamlamıştı. Diğer sezonlarda 26 puan ve aşağıda puanlar alarak ilk yarıları tamamlayan kırmızı beyazlı ekip son hafta sahasında Erzurumspor’u 3 – 1 yenerek puanını 30’a çıkarıp rekorunu 2 puan geliştirerek ilk yarıyı en fazla puanla bitirdiği sezonu yaşadı. 30 puan hedefini başarıyla yerine getiren Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, sezon öncesi yaptığı açıklamada ilk yarıyı 30 puanda tamamlanması halinde ikinci devreye daha başka bakılacağını belirterek transferlerin müjdesini ve yeni hedeflerin sinyalini vermişti.

SÖZLER TUTULUYOR

Erzurumspor maçı öncesi stadyumda futbolcularlakonuşma yapan başkan Abak “Şimdiye kadar bizleri mutlu ettiniz. Bende sizin duruşunuzdan dolayı çok mutluyum. Karakterli insanlarsınız. Bu maçı da alacağınızı biliyorum. Gerekeni yaparım” demişti. Futbolcular adına konuşma yapan kaptan Tugay Kaçar tüm takım adına başkan Savaş Abak'a galibiyet sözü verirken, 3-1 kazanılan maçın ardından BB Erzurumspor maçının pirimleri ve tüm alacakları futbolcuların hesaplarına yattı. Devre arası tatili için memleketlerine mutlu ve huzurlu bir şekilde giden Bolusporlu futbolcular verilen izinin bitmesi ile kamp için yeniden toplanacaklar.

KADROYA GEREKEN TAKVİYELER

Sezonun ilk yarısında dar bir kadro ile mücadele eden Boluspor, zaman zaman kadroda sıkıntılar yaşadı. Yüksek kadrolu takımlara karşı ilk yarıda başarılı bir performansla en fazla puanla bitirdikleri sezonu yaşayarak devre arasına 30 puanla girdiler.

Play-off potasında bulunan bütün takımların birbirine yakın puanlarda olmasından dolayı iştahı kabaran Boluspor'un orta saha oyuncuları Safa Kınalı ve Alex Negueba ile büyük ölçüde anlaşırken, transfer komitesinin kaliteli bir 10 numara, Balde'yi zorlayacak bir golcü ve 1 defans oyuncusu ile daha anlaşması bekleniyor. Nokta transferlerin yanı sıra gelecek vaat eden isimleride takibe alan Boluspor'un kadrosunda düşünmediği bazı isimlerle de yollarını ayırabileceği öğrenildi. Teknik heyetin raporu doğrultusunda hareket edecek olan Boluspor'un detaylı bir toplantı yaptıktan sonra görüşmeler, sıklaştıracağı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1