Cezai yaptırıma dikkat!

Bolu Bilişim Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Süleyman Uzunoğlu, “E-belge iptallerini ‘iptal ve itiraz portalı’ üzerinden, fatura tarihini baz alarak 7 gün içerisinde sağlayabilirler” dedi. 

26 Ekim 2022 13:58
Cezai yaptırıma dikkat!

banner63

Bolu Bilişim Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Süleyman Uzunoğlu, “E-belge iptallerini ‘iptal ve itiraz portalı’ üzerinden, fatura tarihini baz alarak 7 gün içerisinde sağlayabilirler” dedi.

Bolu Bilişim Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Süleyman Uzunoğlu, E-faturayla ilgili yaptığı bilgilendirmede en çok karşılaşılan sorulardan e-Fatura/e-Arşiv farkına değinerek "E-fatura, yalnızca e-Fatura dahilinde olan kullanıcılara, e-arşiv ise e-fatura sistemine dahil olmayan kullanıcılara oluşturulur. Kullanıcı, e-Faturaya geçiş yapmadıysa ve hizmet verdiği firma e-Faturaya geçtiyse bu ürünü sattığı firmaya e-Arşiv kesebilir. Özetle iki firma da e-Fatura mükellefi ise kesilmesi gereken e-faturadır. Fakat alıcı e-faturada satıcı değilse e-arşiv kesilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

E-arşiv gönderiminin, e-arşiv yoluyla ya da kağıt çıktı alarak yapılabileceğini belirten Uzunoğlu, “E-fatura sisteminde ise GİB sistemi tarafından alıcının portalına iletiliyor. E-arşivde GİB tarafından ücretsiz sunulan portal, özel entegratör ya da firmanın kendi bilgi sistemi aracılığıyla kullanılır. E-fatura ise sadece özel entegratörlerle kullanılır” ifadelerinde bulundu.

CEZAİ YAPTIRIM UYGULANABİLİR

E-fatura mükellefi olan kullanıcıya e-arşiv düzenlendiği zamanlarda izlenmesini gereken yollardan bahseden Uzunoğlu, "Bu yollardan biri düzenlenen faturanın iptalidir. İptal edilen faturayı, e-Fatura olarak yeniden düzenlenmelidir. E-belge iptallerini ‘iptal ve itiraz portalı’ üzerinden, fatura tarihini baz alarak 7 gün içerisinde sağlayabilirler. İptal süresi geçmesi ya da fatura işlenmiş ise iade faturası talebinde bulunmaları gerekir. Belirtilen adımlar gerçekleşmediği takdirde vergi usul kanunu gereğinde cezai yaptırımlara maruz kalınabilir" diyerek kullanıcıları uyardı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1