Cemile Abdülganioğlu'na bir destek de Yapı Yol Sen'den

Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt'un kurum personeli Biyolog Cemile Abdülganioğlu'na karşı uyguladığı mobing ve hukuksuz tutuma karşsında Abdülganioğlu'na bir destek de Yapı Yol Sen Genel Başkanı Gürkan Narin'den geldi. 

05 Ekim 2022 15:21
Cemile Abdülganioğlu'na bir destek de Yapı Yol Sen'den

banner63

Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt'un kurum personeli Biyolog Cemile Abdülganioğlu'na karşı uyguladığı mobing ve hukuksuz tutuma karşsında Abdülganioğlu'na bir destek de Yapı Yolsen Genel Başkanı Gürkan Narin'den geldi.

''BİR KAMU EMEKÇİSİNİN HAK MÜCADELESİDİR''

Yapı Yol Sen Genel Başkanı Gültekin Narinli, yapılanların açık bir mobbing olduğunu söyleyerek, "Haksızlığa karşı hukuki mücadele verdiği için durum buraya geldi. 2 yıllık süreç başından sonuna kadar kamuya hizmet etmeyi amaçlayan çalışma hayatı başarılarla dolu bir kamu emekçisinin hak mücadelesidir. Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yaşanan bu hadise bizlere göstermektedir ki; kamu idarecileri sözlü sınavları (mülakatları) yazılı sınavda başarısız olan akrabalarını ısmarlama kadrolara atama yapmak için paravan olarak kullanmaktadır. İdare Mahkemeleri’nin verdiği kararların etrafından dolaşılmakta, yargı etkisiz hale getirilmektedir. Yapı-Yol Sen Sendikası olarak bizler kamu emekçilerinin uğradıkları hak kayıplarına karşı tüm meşru zeminlerde torpile ve kayırmacılığa karşı liyakati savunarak kamu emekçilerinin hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz.Tayin uygulamasına  karşı bizler de hukuki mücadele başlatacağız" ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bolu'da görev yapan biyolog Cemile Abdulganioğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın düzenlediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuruda bulundu. Gerçekleştirilen yazılı sınavdan 100 üzerinden 85 puan alan Abdulganioğlu, sözlü sınavı da başarı ile tamamladı. Sınav sonucunda kendisene 70 puan verildiğini söyleyen biyolog, ortalamasının düşürüldüğünü belirterek, sözlü notuna itiraz etti. İdarenin olumsuz cevap vermesi üzerine konu yargıya taşındı. Bu süreçte Abdulganioğlu kuraya katılmaya hak kazandı. Ancak kuraya katılmaması için duyurunun bilinçli bir şekilde kendisine kuranın yapılacağı gün ve saatte tebliğ edildiğini anlatan Abdulganioğlu, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde Müdür olarak görev yapmakta olan Oğuzhan Kurt’un eşi Ferda Kurt’a elendiğini belirtti. Yazılı ve sözlü puanları gizlenen Ferda Kurt, ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü olarak atandı. Atamanın gerçekleştirilmesinin ardından Abdulganioğlu, yıllardır çalıştığı ÇED ve Çevre İzinleri Şubesinden başka bir şubeye görevlendirildi ve çalışma yeri de daha havasız ve küçük bir yerle değiştirildi. Abdulganioğlu'nun sözlü mülakatın usule uygun olarak yapılmadığına ilişkin Bolu İdare Mahkemesi’ne açtığı davadan ise yürütmenin durdurulmasına karar verildi. Bunun üzerine takrar yapılan sözlü mülakatta biyolog Cemile Abdulganioğlu’na 54 puan verildi. Abdulganioğlu'nun tekrar yaptığı itiraz üzerine Bakanlık, “Bu tür taleplerle Bakanlığımızı gereksiz yere meşgul etmemesi yönünde personelin uyarılması” cevabını verdi.

Tüm bu yaşananların ardından Abdulganioğlu’nun İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne resen tayini çıkarıldı. 22 Ağustos'ta inter vertebral disk bozukluğu rahatsızlığı sebebi ile fizik tedavi gören biyolog, işe gidemeyince 26 Eylül'de mesai bitimine doğru odasındaki tüm özel eşyalarının bilgisi ve haberi dışında toplandığını ve odasının boşaltıldığını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1