Oğuzhan Kurt'un meziyetleri TBMM gündeminde

İlk defa Bolu Bilge Haber'in gündeme taşıdığı Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt'un eşi Ferda Kurt'u şube müdürü yapmak için kurumun başarılı personeli Biyolog Cemile Abdülganioğlu ve diğer personele mobing uyguladığı haberiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İl Gezdi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) oturumda soru önergesi verdi. 

05 Ekim 2022 19:12
Oğuzhan Kurt'un meziyetleri TBMM gündeminde

banner63

İlk defa Bolu Bilge Haber'in gündeme taşıdığı Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt'un eşi Ferda Kurt'u şube müdürü yapmak için kurumun başarılı personeli Biyolog Cemile Abdülganioğlu ve diğer personele mobing uyguladığı haberiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İl Gezdi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) oturumda soru önergesi verdi.

Sinop'tan Bolu'ya atandıktan sonra ilk işi eşi Ferda Kurt'u şube müdürü yapmak için kurum personeli Cemile Abdülganioğlu'na mobing uygulamak olan Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt ile ilgili haberlerimize başta Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Bolu'daki siyasi parti temsilcilerinin duyarsız kalmasına rağmen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İl Gezdi duyarsız kalmadı ve konuyla ilgili olarak TBMM'ye soru önergesi verdi. İl Gezdi'nin soru önergesi şöyle:

''Biyolog Cemile Abdulganioğlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın düzenlediği görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında 100 üzerinden 85 puan alarak başarılı olmuştur.  Cemile Abdülganioğlu çalışma hayatı boyunca birçok uluslararası ve ulusal kurumda çalışmalar yürütmüş ve yürüttüğü çalışmalar sebebi ile kendisine teşekkür belgeleri verilmiş konusunda uzman bir kamu emekçisidir. Yazılı puana rağmen sözlüde bilinçli olarak en düşük not verilerek şube müdürü olması engellenmeye çalışılmaktadır. Kendisinin itirazı kurum tarafından reddedilmiş, mahkeme kararı ile 2. Sözlüye girmiştir. Kasıtlı bir şekilde yine düşük puan verilmiş ve İstanbul’a sürgün edilmiştir.  

Aynı sınava giren Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan KURT’un eşi Ferda KURT gizli tutulan yazılı ve sözlü puanı ile ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü olarak atanmıştır. Bu atamadan sonra Biyolog Cemile Abdulganioğlu yıllardır çalıştığı ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğünden başka yere görevlendirilmektedir.

Abdülganioğlu, 22.08.2022 tarihinden itibaren geçirmekte olduğu inter vertebral disk bozukluğu rahatsızlığı sebebi ile ve fizik tedavi görmekte olup sağlık mazereti sebebi ile işe gidememektedir. 26 Eylül 2022 Pazartesi günü mesai bitimine doğru odasındaki tüm özel eşyaları bilgisi ve haberi dışında toplanmış ve odası boşaltılmıştır. Özel eşyaları koridor bulunan koltuklara bırakılmıştır. İlişiği kesilmeden yapılan uygulama idarenin tutumunu ortaya koymaktadır.

Konuyu KESK’e bağlı Yapı-Yol Sen ortaya çıkarmıştır. 

Bu bağlamda,

  1. Ferda KURT’un yazılı ve sözlü notu ayrı ayrı kaçtır?
  2. Yazılıdan 85 alan Biyolog Cemile Abdulganioğlu’na sözlüden düşük verilmesinin sebebi Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt’un eşi Ferda Kurt’un şube müdürü atanmasını sağlamak mıdır?
  3. Yazılıdan 85 alan Biyolog Cemile Abdulganioğlu KESK’e bağlı Yapı-Yol Sen üyesi olduğu için mi düşük sözlü notu verilmiştir?
  4. 16 yıllık kamu meslek hayatı boyunca hiçbir disiplin cezası olmayan, uluslararası çalışmaları olup, AB projelerinde başarılar elde etmiş, sicilinde teşekkür belgeleri olan Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde biyolog kadrosuna sahip tek çalışan olmasına rağmen Abdulganioğlu hangi kamu yararı gözetilerek İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne resen tayin edilmiştir?
  5. Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt’un eşi Ferda Kurt’un ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü olarak atanmasının ardından Cemile Abdulganioğlu’nun çalıştığı şube olan ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğün’den başka bir şubeye neden gönderilmiştir? Bu değişikliğin Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan KURT’un eşi Ferda KURT’un ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü̈ olarak atanması ile bir ilgisi var mıdır? Tesadüf müdür?
  6. Cemile Abdulganioğlu’nun çalıştığı şubesinin değiştirilmesi açıka bir Mobbing değil midir?
  7. Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde biyolog kadrosunda sahip ve hali hazırda çalışmakta olan kamu emekçisi var mıdır?
  8. Yoksa Temmuz ayında Bolu’da ölümle sonuçlanan zehirlenme vakası olmasına rağmen, ileride bu ve benzeri bir olayla karşılaşılması durumunda Bolu’nun tek biyoloğu İstanbul’a sürgün edildiği için idare ne yapacaktır?''

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1