Tanju Özcan 11 cesur vekil arıyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’nin erken seçime gitmesi için 11 Milletvekilinin istifa etmesi gerektiğini ve bu durumda Türkiye’nin 56’sının oy kullanacağını ve ara seçimin genel seçime dönüşeceğini söyledi. 

08 Şubat 2022 22:43
Tanju Özcan 11 cesur vekil arıyor

banner63

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’nin erken seçime gitmesi için 11 Milletvekilinin istifa etmesi gerektiğini ve bu durumda Türkiye’nin 56’sının oy kullanacağını ve ara seçimin genel seçime dönüşeceğini söyledi.

Türkiye’nin gündeminde yer alan erken seçim isteklerine, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan farklı bir boyut kazandırdı. Eğer 11 Milletvekili görevinden istifa ederse erken seçimin kesin olacağını belirten Başkan Özcan, “11 cesur yürekli milletvekili çıkarsa ara seçimde Türkiye seçmeninin yüzde 56’sı oy kullanacak. Bu yüzde 56’lık kesim, 30 Milletvekili için oy kullanacak. Dolayısıyla bu bir ara seçim olmaz. Bu siyasetin doğası gereği, genel seçime dönüşür. Sayın Erdoğan, AK Parti, bunu bir erken genel seçime götürmeme şansı yok. Tıpış tıpış gidecek” dedi.

Anayasanın 2839 sayılı milletvekili seçim kanununu kamuoyu ile paylaşan Tanju Özcan, 2019 rakamlarına göre Türkiye’de 19 Milletvekilinin koltuğunun boş olduğunu söyledi. 2839 sayılı kanuna göre ise 30 milletvekili koltuğu boş kaldığı taktirde ara seçimin 3 ay içinde gerçekleşmesine TBMM karar verecek. Tanju Özcan 19 olan sayının 30’a tamamlanması için ’11 cesur yürekli Milletvekili kim olabilir?’ diyerek milletvekillerine çağrı yaptı.

“30 MİLLETVEKİLİ BOŞA ÇIKTIĞI TAKDİRDE TÜRKİYE’DE 90 GÜN İÇİNDE ARA SEÇİM YAPILMASI ZORUNLUDUR”

Başkan Özcan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ülkeyi içinde bulunduğu şu kötü durumdan kurtarabilecek, sandığın korunmasını sağlayacak, bir formülü sizinle paylaşmak istiyorum. Milletvekili seçim kanunu var 2839 sayılı kanun. Birinci maddesinde diyor ki, ‘ara seçimleri her seçim döneminde bir defa yapılır ve genel seçimden 30 ay geçmedikçe ara seçime gidilemez. Ancak boşalan üyeliklerin sayısı, üye tam sayısının yüzde 5’ini bulduğu hallerde, ara seçimlerin 3 ay içerisinde yapılmasına TBMM karar verir’ diyor. Şimdi son genel seçimin üzerinden 30 ay geçti mi? Geçti. Bir sonraki genel seçime 1 yıldan fazla zaman var mı? Var. Bu durumda TBMM’nin üye tam sayısının yüzde 5’i yani 30 milletvekili boşa çıktığı takdirde Türkiye’de 90 gün içinde ara seçim yapılması zorunludur öncelikle bunu vurguluyorum.”

“ŞİMDİ BU 11 CESUR YÜREKLİ KİM OLABİLİR?”

“Şuan da 19 milletvekilliği boş. 10 milletvekili AK Parti’den, 4 Milletvekili CHP’den, 5 Milletvekili de HDP’den düşmüş durumda. Bunların düşme sebepleri içinde, vefat etmiş milletvekilleri var, içinde Bakan olmasına sebebiyle milletvekilliği ile ilişiği kesilmiş olan var, benim gibi Belediye Başkanı olması sebebiyle düşenler var ve meclis tarafından düşürülenler var. Toplam da 19 kişi var. Arkadaşlar, seçim bölgelerini çıkarttım, boşa çıkan milletvekillerimizin isimlerini söylemiyorum. İstanbul birinci bölge 2, İstanbul 2.bölge 2, üçüncü bölge 1 bunlar 2019 rakamları. Mersin 1, Diyarbakır 2, Hakkari 1, Denizli 1, Kocaeli 1, Kars 1, Bolu 1, Van 1, Edirne 1, Antalya 1, Gaziantep 1, Kahramanmaraş 1, Yozgat 1 olmak üzere şuan da 19 milletvekilliği halihazırda boş kalmış durumda. Peki bu 19 milletvekilliği için bugün seçim olsa, 2019 seçim rakamlarına göre söylüyorum, 21 milyon 14 bin 569 seçmen oy kullanacak. Güncel rakamlarla bu seçmen sayısı 23 milyon. Şimdi 11 tane cesur yürekli milletvekili lazım. 11 milletvekili istifa ederse 30 milletvekili koltuğu boş kalmış olacak. Bu durumda da TBMM ara seçim yapma kararı alacak. Şimdi bu 11 cesur yürekli kim olabilir?”

“SAYIN ERDOĞAN, AK PARTİ, BUNU BİR ERKEN GENEL SEÇİME GÖTÜRMEME ŞANSI YOK. TIPIŞ TIPIŞ GİDECEK”

“Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse, 11 cesur yürekli Milletvekili, ‘Artık yeter Türk Milletini bu esaretten kurtarmak lazım, İnsanlar aç, Ülkenin sorunları benim koltuğumdan daha önemli, milletimin bekası benim bekamdan daha önemli’ diyen 11 cesur yürekli milletvekili çıkarsa ara seçimde Türkiye seçmeninin yüzde 56’sı oy kullanacak. Bu yüzde 56’lık kesim, 30 Milletvekili için oy kullanacak. Dolayısıyla bu bir ara seçim olmaz. Bu siyasetin doğası gereği, genel seçime dönüşür. Sayın Erdoğan, AK Parti, bunu bir erken genel seçime götürmeme şansı yok. Tıpış tıpış gidecek.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1