Bolu Belediyesi’nden 2 bin 500 aileye elektrik ve doğalgaz desteği

Elektrik ve doğalgaz zammına kayıtsız kalmayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaklaşık 2500 aileye elektrik ve doğalgaz yardımı yapma kararı aldı. 

02 Şubat 2022 08:20
Bolu Belediyesi’nden 2 bin 500 aileye elektrik ve doğalgaz desteği

banner63

Elektrik ve doğalgaz zammına kayıtsız kalmayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaklaşık 2 bin 500 aileye elektrik ve doğalgaz yardımı yapma kararı aldı.

Yardıma muhtaç 2 bin 500 aileye 12 ay boyunca 300 TL elektrik, 6 ay boyunca 500 TL doğalgaz yardımı yapılmasının önünü açan karar, Belediye Meclisi’nden geçti. Karara AK Partili Meclis Üyeleri ise “çekimser” oy kullandı.

Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı 1. Birleşiminde, elektrik ve doğalgaz zamlarıyla bunalan vatandaşı sevindirecek önemli bir karar alındı. Başkan Özcan’ın öncülüğünde, Belediye Sosyal Yardım ve Hizmet Yönetmeliğine göre geçici sığınmacılar hariç Bolu’da ikamet eden yardıma muhtaç yaklaşık 2500 aileye kadar ayni, nakdi elektrik, doğalgaz ve benzeri yardımlar yapılması konusu görüşüldü.

Başkan Özcan: “En yoksul ailelere verilecek”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, oylama öncesi yaptığı konuşmada elektrik ve doğalgaz zamlarına dikkat çekerek, “Biz elektriğe ve doğalgaza gelen insafsız zamdan sonra insanların ne duruma düştüğünü gördük. O yüzden bizim Sayıştay tarafından onaylanan bir Sosyal Yardım Yönetmeliğimiz var. Bu yönetmeliğimiz uyarınca biz vatandaşımıza elektrik ve doğalgaz faturaları konusunda yardım etmek istiyoruz.” dedi. Teklifin detaylarından bahseden Özcan, “Yani 12 ay boyunca 300 TL elektrik yardımı, 6 ay boyunca da 500 TL doğalgaz yardımı yapacağız. En yoksul ailelere verilecek bu yardım. 2 ayrı komisyonumuz var, 2 komisyonda değerlendirilecek. Ayrıca İçişleri Bakanlığı’nın sayfasından bize bir link verildi. O link üzerinden başvuru sahipleri tespit edilebilecek.” diye konuştu. Başkan Özcan, AK Parti grubunun teklifi komisyona havale edilmesi taleplerini ise “Hayır, insanlar doğalgazını, elektriğini ödeyemiyor. Bir an önce bu kararı alalım.” diyerek geri çevirdi.

AK Parti grubu çekimser kaldı

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından Sayıştay onaylı Sosyal Yardım Yönetmeliğine göre yaklaşık 2500 aileye elektrik ve doğalgaz yardımı yapılmasının önünü açacak teklif oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada yardım kararı, AK Parti grubunun “çekimser” oylarına karşın, Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) ve MHP’li Meclis üyelerinin “evet” oylarıyla oy çokluğuyla Meclis’ten geçti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1