Uğur Mumcu, adının verildiği parkta anıldı

Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 29’uncu yılında adının verildiği parkta anıldı. 

24 Ocak 2022 18:27
Uğur Mumcu, adının verildiği parkta anıldı

banner63

Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 29’uncu yılında adının verildiği parkta anıldı.

24 Ocak 1993 tarihinde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu, vefatının 29’uncu yıl dönümünde Bolu’da isminin verildiği parkta anıldı. Uğur Mumcu anıtına karanfil bırakılmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Baro Başkanı Sabri Erhendekçi, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Raşit Aydın, siyasi parti temsilcileri, STK yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 “Cumhuriyet şehitlerimizi asla unutmuyoruz”

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet ve Demokrasi şehitlerini hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, “Baro Başkanımız, ADD Başkanımız, STK’larımızın çok değerli yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerimiz Uğur Mumcu’nun katledilişinin 29’uncu yıldönümünde sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu şunu gösteriyor: Biz, bu mücadeleden vazgeçmiyoruz. Cumhuriyet şehitlerimizi, demokrasi şehitlerimizi asla unutmuyoruz. Bu mesajı hava ne kadar soğuk olursa olsun yıllardır vermeye devam ediyoruz.  Demokrasi uğruna canını feda eden cumhuriyet aydınlarının başlarına gelenler, uğradıkları suikastlar hiçbir zaman aydınlanamadı. Neden failleri ortaya çıkmadı? Çünkü emperyalizmin kurbanları oldular” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin A-B-D planları hep oldu ancak C planı hiç olmadı”

Uğur Mumcu’nun sevdiği bir sözünü alıntılayarak, Emperyalist güçlerin, Türkiye’yi karıştırmak için çeşitli oyunlar yapmaya çalıştığına dikkat çeken Başkan Özcan, “Uğur Mumcu’nun çok sevdiğim bir sözü var. Yöneticileri kastederek söylüyor; ‘Türkiye’nin, A-B-D planları hep oldu ancak C planı hiç olmadı’ diyor. Burada emperyalizme vurgu yapıyor. Türkiye’nin 2. Dünya Savaşı sonrasında emperyalistlerin oyuncağı haline nasıl getirildiğine vurgu yapıyor. Uğur Mumcu’yu yaşım ilerledikçe daha da iyi anlıyorum. Türkiye kurulduğundan bu yana Mustafa Kemal Atatürk, emperyalistlere hak ettiği dersi verdiğinden bu yana, emperyalistlerin hep intikam hesapları oldu. Şeyh Sait olayları, Alevi- Sünni olayları… Hep bunun ürünüydü. 80 öncesinde ülkücülerle devrimcilere silahları veren ABD eliydi. Hep söylüyorum! PKK Terör Örgütü de ABD’nin kurduğu taşeron bir örgüt. PKK’dan sonra FETÖ denen taşeron yapıyı da kuran Amerika. Hala birileri zannediyor ki 15 Temmuz’u FETÖ’cüler yaptı. Onlar sadece taşerondu. Darbenin arkasında gene Amerikan Emperyalizmi vardı. Hani biz, topluma sığınmacı istilasıyla ilgili bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz ya. Bunu insan hakları boyutuyla değerlendirmeye çalışanlar var. Ama ben bunun da Amerikan Emperyalizminin yeni bir oyunu olduğunu düşünüyorum. Türkiye’mizi karıştırmak, içten çökertmek için” dedi.

“İnşallah seneye Uğur Mumcu’yu anarken bambaşka bir Türkiye’de yaşıyor olacağız”

Konuşmasının sonunda seneye bambaşka bir Türkiye’de yaşıyor olacaklarını söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Ne işi var ABD üslerinin bizim ülkemizde? Bizim üslerimiz ABD’de mi? Değil. 12 Eylül… Sözde üç beş darbeci ihtiyarı yargıladık. 15 Temmuz, niye hala aydınlatılamıyor? Çünkü 15 Temmuz’u yapanlar, Uğur Mumcu’yu katledenler aynı zamanda. İnşallah seneye burada rahmetli Uğur Mumcu’yu anarken bambaşka bir Türkiye’de yaşıyor olacağız. Mekânı cennet olsun. Uğur Mumcular bu ülkede asla azalmasın, hep artsın” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner1